רופאים מבצעים השתלת תאי גזע ראשונה אי פעם לחוט השדרה:
רופאים באטלנטה ג'ורג'יה העובדים כחלק מצוות המומן באופן בלעדי על ידי חברת ניוראלסטם ממרילנד הזריקו לאחרונה תאי גזע לחוט שידרה של אדם בן 60 הסובל מחלת לו גריג הידועה גם כ ALS . מאמר חדשותי ב CNN דיווח כי החברה כרגע מבצעת מחקרים בכדי לקבוע האם ניתן להשתמש בתאי גזע על מנת לטפל בחולים עםALS.
ALS היא מחלה נוירודגרדיבית הגורמת לשבירת העצבים התנועתיים בחוט השדרה ובמוח של הקורבנות. עצבי התנועה ושלטים בתזוזת השרירים בגוף . הFDA אישר לחברה לבצע את המחקר ובחזית זו צפוי קידום משמעותי לפיתוח טיפול תאי גזע עבור פגועי מוח ושידרה . המדען הראשי של ארגון חולי הALS לוסי בירג'ויין אמרה לCNN " זהו המחקר הראשון שבודק האם הזרקה פולשנית של תאי גזע לחוט השדרה בטוחה לחולים".
מחקרים קודמים כללו סוגים אחרים של תאי גזע בוצעו מחוץ לארצות הברית אך אף אחד מהם לא היה קפדני כמו מחקר זה . הרופאים המעורבים במחקר זה אמרו כי תאי הגזע שהוזרקו לא יהפכו לנוירונים מוטוריים במקום זאת, הם משערים, ההזרקה של תאי הגזע תאט את ההרס של הנוירונים המוטוריים הנותרים בחוט השדרה של חולי ALS.
המחקר יכלול 12 חולי ALS , רופאים יזריקו תאי גזע עצביים אל החלק התחתון של חוט השדרה האחרי לתנועת הרגליים מכיוון שחולי ALS נוטים לבד את היכולת ללכת בשלב מוקדם של המחלה . יושב הראש והחוקר הראשי של חברת נויראלסטם קארך ג'הו, יצר את הטכנולוגיה המאפשרת ליצור מיליארדים של העתקים מתאי הגזע , תהליך ההעתקה הזו מאפשר שימוש בתאים בודדים ? תאי גזע מן דם טבורי מעובר בן שמונה שבועות שנתרם לחברה.
ה FDA אישר לחברה אחרת גיארון מקליפורניה להזריק תאי גזע למתנדבים אנושיים. בעוד הם מקבלים את האישור בתחילת שנת 2009 , הניסויים שלהם טרם התחילו . חשוב להישאר זהירים בכל הקשור להזרקת תאי גזע עד שהטיפול ישופר ויוכח כבטוח ,אך ככל שהמחקר מתקדם אך חולים בעלי פגיעה בחוט השדרה יוכלו אולי לראות בקרוב את היתרונות של טיפול באמצעות תאי גזע.